آشنایی با موتور ژنراتور

موتورها

موتورها به عنوان مولد های انرژی مکانیکی در ساختار انواع دیزل ژنراتور ها کار میکنند که از نظر نوع سوخت مصرفی به دو بخش گاز سوز و یا دیزلی ( گازوئیلی ) تقسیم میشوند . موتورها توسط دستگاهی به نام آلترناتور و یا ژنراتور، انرژی مکانیکی تولید شده را به انرژی الکتریکی تبدیل نموده و با استفاده از ابزارهای گوناگون ، توان تولید شده را مدیریت مینماید. شرکت نخست صنعت ماندگار با ایجاد ارتباط نزدیک با سازندگان برتر موتور ژنراتور های سراسر جهان مثل کامینز انگلستان ، دوسان کره ، پرکینز ، ولوو و… توانسته است اقدام به تامین و عرضه موتورها به صورت تک بنماید.

فروش انواع دیزل ژنراتور-نخست صنعت ماندگار

موتور ژنراتور چیست؟

موتور مورد استفاده برای استفاده در ژنراتورها بر اساس سوخت بر دو نوع دیزلی یا گازوئیل سوز و گاز سور تقسیم میشود. این موتورها درون سوز هستند و نحوه کار کرد آن احتراق بر اساس تراکم به جای جرقه است .
بر خلاف موتورهای بنزینی کارکرد این دستگاه ها به این صورتاست  که با فشرده سازی هوا در موتورهای دیزلی ، با نزدیک شدن ساختارهای مولکولی هوا به هم ، انرژی جنبشی آنها بالا رفته و در نتیجه ایجاد گرما کرده و باعث ایجاد جرقه میشود فلذا مانند موتورهای اتوموبیل و بنزینی ، دور موتور های ژنراتور وابسته به میزان پاشش سوخت بر اساس محرک ها نیست و به صورت مداوم و با مقدار ثابت انجام میشود و درنتیجه اغلب دور موتورهای دیزلی و گازی جهت استفاده ژنراتور با یکی از دو مقدار 1500rpm و 1800rpm میباشد.

این موتورها بدین ترتیب با مصرف سوخت میل لنگ و یا شفت را به حرکت در می آورند و این شفت در صورت اتصال به یک آلترناتور یا ژنراتور که از سیم پیچ های مخصوص ساخته اند ، اقدام به تولید نیروی القایی و در نهایت انرژِی الکترومغناطیسی در ژنراتور مینماید .

میتوان چهار عمل اصلی در موتور را بدین شکل تقسیم بندی کرد:
1. مکش
2. تراکم
3. انفجار
4. تخلیه دود

فروش انواع دیزل ژنراتور-نخست صنعت ماندگار

ژنراتور ها

دیزل ژنراتور ها از چند بخش اصلی تشکیل میشوند. یک بخش موتور دیزلی است که وظیفه تولید انرژی مکانیکی از طریق سوخت دیزل را داشته و با به حرکت در آوردن شفت متصل شده به آلترناتور که بخش دوم و حیاتی دیزل ژنراتور است باعث تولید انرژی الکترومغناطیسی میگردد. همچنین دیزل و ژنراتور توسط بخشی بنام کوپلینگ به یکدیگر متصل میگردند و سوار بر یک شاسی فولادی و با اتصال به مخزن سوخت تعبیه شده در این شاسی به عملکرد خود ادامه میدهند. به صورت متداول به آلترناتور ، ژنراتور نیز گفته میشود. این دستگاه کاملا مشابه یک اینورتر عمل نموده و باعث تبدیل انرژی مکانیکی دیزل به برق میگردد. ژنراتور از دو بخش اصلی به نام استاتور و روتور تشکیل میگردد.

استاتور چیست؟

استاتور به قسمت ثابت و بدون حرکت آلترناتور گفته میشود که شامل یک بخش هسته شیاردار و سیم پیچی است که درون هسته و شیارهای آن پیچیده شده است.

روتور چیست؟

روتور نیز به قسمت محرک آلترناتور گفته میشود که با چرخش خود در استاتور باعث ایجاد انرژی الکترومغناطیسی میگردد. روتور به شفت موتور دیزلی متصل شده و چرخش آن ( نیروی مکانیکی آن ) از حرکت شفت توسط دیزل میسر میگردد و اما با توجه به نوسانات بوجود آمده و عدم تولید انرژی الکتریکی به صورت بدون نوسان ، در آلترناتورها قسمتی تعبیه میگردد که وظیفه تثبیت ولتاژ برق را برعهده دارد و در صورت بالاتر بودن و یا کمتر بودن جریان برق ، میزان میدان مغناظیسی اطراف هسته استاتور را کم و یا زیاد نموده و باعث میشود برق خروجی همواره ثابت باشد .

استفاده از آلترناتورها برای هر توان موتور دیزلی تفاوتهایی دارد. برای مثال برای موتورهای برق با توان بسیار پایین از ژنراتورهای تکفاز و برای قدرتهای بالاتر دیزل ژنراتور از آلترناتورهای چند فاز استفاده میگردد ولیکن با توجه به تفاوت و دامنه وسیع خروجی موتورها از 3 الی 3300 کاوآ ژنراتورها بر حسب نوع موتور مدلها متفاوتی پیدا میکنند.

برد کنترل

انواع
  • پارالل و سنکرون
  • کنترل و اضطرار
  • دستی

کانوپی

کانوپی ها و کانتینر ها که در صنعت دیزل ژنراتور به آن پاورباکس گفته میشود ، اتاقک هایی هستند که جهت عایق سازی فضای دیزل ژنراتور برای حفاظت صوتی و فیزیکی ساخته میشود. کارایی اصلی آنها ابتدا عایق صوتی است که باعث میشود نویز دستگاه در محیط های شهری و… به پایین ترین حد رسیده و همچنین حفاظت فیزیکی از دیزل ژنراتور در مقابل باران ، غبار ، شرایط محیطی نا مناسب و…

شما هم حتما نام ها و اصلاحاتی مانند کانوپی،اتاقک صدا خفه کن، سایلنسر دیزل ژنراتور، محفظه بی صدا دیزل ژنراتور و… را شنیده اید. همان طور که از نام این اصطلاحات مشخص است کانوپی اتاقکی است که که برای جلوگیری از آلودگی صوتی ناشی از دیزل ژنراتور ساخته و مورد استفاده قرار می گیرد.

آپارتمان یا محل کاری را در نظر بگیرید که از یک ژنراتور گازی یا گازوییلی برای تامین برق خود استفاده می کند. هنگام قطع برق و زمانی که دیزل ژنراتور جهت تامین برق ساختمان شروع به کار می کند، معمولا صدای بسیار زیادی را هنگام کار تولید می کند. این نوع آلودگی صوتی مخصوصا در اماکنی مانند بیمارستانها، کتابخانه ها و مراکز هشدار که سکوت در آن مکان ها الزامی است می تواند عالی بسیار مضر و خارج از قوانین آن محدود باشد.

همچنین محدوده های صوتی توسط کارشناسان سلامت و همچنین متخصصان علوم مهندسی تعیین شده اند که وسایل صنعتی از نظر تولید صوت در این محدوده ها قرار میگیرند که دیزل ژنراتور های در همه محدوده ها قرار میگرد. این محدوده ها عبارتند از:
محدوده ایمن(Safe Zone)، محدوده بهداشتی(Hygiene Zone)، محدوده هشدار(Warning Zone)، محدوده خطر(Danger Zone)

پس در این میان نیاز به وسیله ای مانند کانوپی است تا جایی که امکان دارد از صدای تولید شده از دیزل ژنراتورها کم کند.

فروش انواع دیزل ژنراتور-نخست صنعت ماندگار